IZUMI - Praktijk voor shiatsu therapie

Telefonische bereikbaarheid

Dagelijks meestal

12:30-13:00 en 18:30-19:30 

(Behalve woensdagavond)

Anders wordt u zo snel mogelijk teruggebeld!

 

 

Uw Shiatsu-therapeut:

 • Miwa Tamamoto

Praktijkadres:

 • IZUMI Shiatsu Therapie
  Drechterwaard 16
  1824 EX  Alkmaar
 • Telefoon: 06-4480 4369

 

FAQ

Hieronder staan diverse veel gestelde vragen met bijhorende antwoorden (FAQ=Frequently Asked Questions).
Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan gerust contact met mij op.

 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
  Het aantal behandelingen is niet voor iedereen hetzelfde. Meestal worden vier- tot vijf wekelijkse behandelingen gegeven om te zien wat de reactie van het lichaam is. Als het lichaam reageert op de therapie, dan wordt in overleg met de cliënt een vervolg behandelingsplan afgesproken.
  Onder gunstige omstandigheden kunnen klachten zijn opgelost na drie tot zes behandelingen. Voor een cliënt echter met verschillende chronische klachten – vaak met veel medicatie – die zeer ver uit balans is, kan het aanmerkelijk langer duren. Over het algemeen kan men zeggen dat na tien tot twaalf behandelingen meestal een duidelijke verbetering is bereikt.
  Er zijn natuurlijk ook klachten waarbij Shiatsu slechts een verbetering van het algemene welzijn kan brengen. In deze gevallen wordt er in samenspraak met de cliënt naar een zinvolle frequentie van behandelingen gezocht.

 • Contra-indicaties voor shiatsu?
  Bij een virusinfectie, koorts en acute ziektegevallen wordt de behandeling afgeraden. Over kanker zijn de meningen erg verdeeld. In deze gevallen is het verstandig dat de patiënt in overleg met zijn behandelende arts een beslissing neemt. Verder bij plaatselijke aandoeningen zoals: spataderen, wonden, breuken, ontstoken gewrichten, pijnlijke huid is shiatsu af te raden. Neem bij twijfel contact op.

 • Waarom is shiatsu zo breed inzetbaar?
  Omdat Shiatsu behandeling in zijn geheel een zeer effectieve harmoniserende werking heeft op het autonome zenuwstelsel. Vaak als men te lang met een klacht blijft doorlopen, blijft het sympathische zenuwstelsel te veel en te lang actief. Deze toestand wordt door de Shiatsu druk ‘retuned’ en zo wordt het autonome zenuwstelsel beter in harmonie gebracht. Voor het bovenstaande geval - De parasympathicus is gestimuleerd waardoor de sympathicus tot rust komt. Doordat het autonome zenuwstelsel beter in balans wordt gebracht en de verbinding tussen sympathische en parasympathische zenuwen beter functioneert, verminderen of verdwijnen veel klachten.
  Hiernaast worden bij elke cliënt specifieke meridianen behandeld; d.w.z. deze therapie werkt ook intensief aan de verbetering van bepaalde lichaamsfuncties via de meridianen. Daarom is Shiatsu zo breed inzetbaar.