IZUMI - Praktijk voor shiatsu therapie

Telefonische bereikbaarheid

Dagelijks meestal

12:30-13:00 en 18:30-19:30 

(Behalve woensdagavond)

Anders wordt u zo snel mogelijk teruggebeld!

 

 

Uw Shiatsu-therapeut:

  • Miwa Tamamoto

Praktijkadres:

  • IZUMI Shiatsu Therapie
    Drechterwaard 16
    1824 EX  Alkmaar
  • Telefoon: 06-4480 4369

 

Profiel therapeut

Miwa Tamamoto - Shiatsu therapeut Opleidingen/Cursussen

Mijn naam is Miwa Tamamoto en ik ben in 1969 geboren in Miura, Japan. Als kind hield ik veel van lezen. Ik ben in de Franse taal en literatuur afgestudeerd. Vanaf mijn 19de tot mijn 24ste jaar had ik verschillende zieke familieleden. Thuis was ik betrokken bij de verzorging, met name gedurende de terminale fase.
Toen groeide in mij een serieuze belangstelling voor mens en gezondheid in de diepste zin van het woord. Tegelijk kwam de vraag sinds mijn kindertijd weer duidelijk naar voren: waarom bestaat op aarde zoveel lijden en verdriet? Na drie jaar betrokken te zijn geweest bij een bijzondere beweging binnen de Katholieke kerk in Tokyo werd ik in januari 1992 gedoopt.

In Tokyo maakte ik kennis met de antroposofie en besloot ik naar Frankrijk te gaan om verder te studeren bij een lerarenopleiding voor de Vrije School in 1995. Docent bleek niet mijn roeping te zijn maar de kunstzinnige therapie trok het meest mijn aandacht binnen deze beweging. Zo kwam ik terecht bij een instituut voor mensen met een beperking als stagiaire in Estissac (Champagne). In hetzelfde jaar heb ik ook droominterpretatie sessies gedaan met een Jungiaanse therapeut. Deze ervaring, en de ontmoeting met mijn man in datzelfde jaar heeft definitief mijn diepste wens wakker gemaakt; ik wil het proces van genezing van de ziel begeleiden. Hierna keerde ik terug naar Japan. Daar heb ik mijn diploma Shiatsu en Tuina therapie gehaald en ben ik daar werkzaam geweest tot 1999. Hierna verhuisde ik naar Nederland om te gaan samenwonen met mijn echtgenoot.

Mijn eerste stap in Nederland was vanaf nul de taal leren en de inburgeringscursus volgen. Na  zes jaar werd mij duidelijk waar mijn hart lag wat betreft beroep: Shiatsu!

Ondertussen had ik genoeg vertrouwen in mijn taalvaardigheid gekregen om mijn eigen praktijk in het najaar van 2006 te starten.

Naast lezen houd ik erg van (klassieke) muziek, bloemen, tuinieren, reizen, wandelen in de natuur, lekker eten en koken. Als beginner zit ik op een pianoles. Dagelijks beoefen ik Chi kung en meridianenstrekking, die mij ontzettend goed doen.

Bij elke behandeling verwonder ik mij steeds opnieuw hoe ieder mens uniek is. Dat is een bijzondere ervaring die mij diep ontroert. Samen met de cliënt ga ik -op reis-, op zoek naar een nieuw evenwicht; oorzaken vinden van de klachten om de vicieuze cirkel te doorbreken. Dit is een proces dat een cliënt als hele mens van binnen gaat meemaken waardoor de zelfkennis word verdiept. Vaak moet de juiste plaats gegeven worden aan de te lang onderdrukte emoties en verdriet.  Het is een fantastische ervaring om dat te mogen begeleiden. Ik doe dit beroep met groeiend plezier en respect voor de cliënt. Moge alle mensen verbonden zijn met de oorsprong van onszelf, de bron van de genezende kracht! 

Opleidingen/cursussen

1992 Diploma Bachelor of arts in Franse literatuur in Japan
1995 - 1996 Lerarenopleiding voor de vrije school te Chatou (regio bij Parijs) in Frankrijk
1996 - 1997 Stage bij een antroposofische instituut voor mensen met beperking te Estissac (provincie Champagne) in Frankrijk
1996 - 1997 Droominterpretatie met Jungiaanse psychotherapeut in Troyes
1998 Diploma Tuina- en Shiatsu therapie in Japan, cursus Sotai-ho in Japan
2004 Diploma Bachelor of education bij Educatieve Faculteit in Amsterdam (EvA)
2007 Diploma Shiatsu Ryoho bij Dutch Bodywork Academy
2007 Certificaat Zen shiatsu en bij het Kimura Shiatsu Instituut in Japan
2008 Diploma Stoelshiatsu bij Dutch Bodywork Academy
2008 Cursus Chi-neng Chi-kung. Bijscholingen shiatsu polarity techniek bij Kimura shiatsu instituut, cursus Chi-kung bij Chang Mi gong association in Japan
2009 Bijscholing shiatsu en voetshiatsu (Rakken-ho) bij Kimura shiatsu instituut Japan
2009 Certificaat Guasha opleiding basiscursus
2011 Diploma Advanced Guasha therapeut
2011 Cursus Dotai therapie in Japan
2012 Cursus Dotai therapie in Nederland
2012 Cursus Tao shiatsu en Kishindo in Nederland en Japan

2013 

 

 

2016

2020

      

Intensieve cursus Tao shiatsu in Thailand bij de Wereld conventie Tao shiatsu & Sangha. 

Sindsdien mede organiseert en volgt de opleiding tot Tao shiatsu therapeut.

Reist regelmatig naar Wenen en Japan voor intensieve cursussen. 

Diploma Medische basiskennis behaald.

Diploma Tao Shiatsu therapeut behaald. (Erkend door International Tao Shiatsu society)

   

^ top ^