IZUMI - Praktijk voor shiatsu therapie

Telefonische bereikbaarheid

Dagelijks meestal

12:30-13:00 en 18:30-19:30 

(Behalve woensdagavond)

Anders wordt u zo snel mogelijk teruggebeld!

 

 

Uw Shiatsu-therapeut:

  • Miwa Tamamoto

Praktijkadres:

  • IZUMI Shiatsu Therapie
    Drechterwaard 16
    1824 EX  Alkmaar
  • Telefoon: 06-4480 4369

 

Wat is shiatsu therapie?

Algemeen

Shiatsu is Japans, en betekent: 'druk met vingers'. Dit is een Japanse manuele therapie die zijn wortels heeft in de traditionele Chinese geneeskunde en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.
Uw levensenergie stroomt in het lichaam door energiebanen (meridianen). De rustige en doordringende druk wordt toegepast op specifieke drukpunten op deze meridianen en dringt diep in het lichaam door. Hierdoor wordt de stagnatie van deze energiestroming opgeheven, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam zoveel mogelijk geactiveerd wordt.
Op deze manier wordt de vicieuze cirkel doorbroken waardoor u klachten hebt gekregen en gaat u op weg naar een nieuw evenwicht. Meestal merkt u al na de eerste sessie dat uw lichaam aan het werk is gezet.
Door de erkenning van de duidelijk therapeutische effecten maakt shiatsutherapie sinds 1964 deel uit van de reguliere gezondheidszorg in Japan.
Daarnaast is dit ook een heerlijke diep ontspannende ervaring. Vaak zie ik mensen in slaap vallen tijdens de behandeling.
Shiatsutherapie kan uitstekend therapeutisch toegepast worden, maar is ook zeer geschikt voor preventie en gezondheidsbevordering: voordat mensen ziek worden of ernstige klachten krijgen. Verliest het lichaam en de geest zijn evenwicht en treden er vage klachten op? Bijvoorbeeld rug-, nek- en schouderpijn, hoofdpijn, continu stress en spanning, hoge bloeddruk, spijsverteringsproblemen, moeilijke menstruatie en slaapproblemen?
Als dit geregeld terugkeert is het zeer verstandig om dat nu even aan te pakken.
Kan shiatsu bij uw klachten helpen? Klik hier...

Shiatsu-01 Shiatsu-02

Tao Shiatsu

Na een lange zoektocht naar heb ik tenslotte hierin mijn weg gevonden. Tao shiatsu, ontwikkeld door Ryokyu Endo, is de uitbreiding van de meridianenstudie en behandelmethodes van Meester Shizuto Masunaga. Er worden nieuwe meridianen gehanteerd en TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) is geheel in een spirituele context geplaatst. Maar het belangrijkste is: het is zeer diepgaand en effectief.
Sinds 2012 studeer ik Tao shiatsu en dat wordt steeds meer toegepast in mijn praktijk. Tao shiatsu stimuleert niet alleen de genezing van klachten maar werkt veel breder; het verbindt u opnieuw met medemens en natuur (Tao, het universum), om uw leven definitief een positieve wending te geven.