IZUMI - Praktijk voor shiatsu therapie

Telefonische bereikbaarheid

Dagelijks meestal

12:30-13:00 en 18:30-19:30 

(Behalve woensdagavond)

Anders wordt u zo snel mogelijk teruggebeld!

 

 

Uw Shiatsu-therapeut:

 • Miwa Tamamoto

Praktijkadres:

 • IZUMI Shiatsu Therapie
  Drechterwaard 16
  1824 EX  Alkmaar
 • Telefoon: 06-4480 4369

 

Tao shiatsu - de kracht van de empathie

Aanbevolen literatuur: Tao shiatsu, life medicine for 21st century Ryokyu Endo (ISBN: 9781482574746)

Ontwikkeld door Endo Ryokyu, is deze methode een voortzetting van de meridianenstudie begonnen door Meester Shizuto Masunaga. Het is een aanzienlijke uitbreiding daarvan, zowel in technische als theoretische zin. Maar de kern is de empathie, het invoelvermogen zonder ego van de therapeut.

'Diverse methodes in de Tao shiatsu zijn geboren vanuit één hart: 'het hart van Sesshin'(切心), beschreven door Masunaga sensei; het voelen van andermans pijn als de mijne'. 'Bij de juiste Sesshin met dit hart verdwijnt de grens tussen jezelf en ander door het invoelen zonder ego. Je hart wordt dan een spiegel waarin de Ki-stroom van de ander zich weerspiegelt. Dit betekent ''het zien van meridianen'. (Ryokyu Endo)

Doordat de therapeut de pijn van de cliënt als die van zichzelf voelt en mede wil dragen, kan ze meridianen 'zien' en effectief behandelen, daar waar de werkelijke aandacht nodig is. Iedereen worstelt met het verlangen om begrepen te worden, mee te laten voelen wat zij/hij voelt.
De goede resultaten bij Tao shiatsu komen van deze innerlijke houding van de therapeut, niet de techniek als zodanig. De methodologie is diep geworteld in de holistische visie van de Oosterse geneeskunde en filosofie.

Tao shiatsu introduceert vijf nieuwe elementen in de shiatsu:

 1. Ki-training (Ki-Doin)
 2. De Ki-methode behandeling
 3. De 24 basis meridianen
 4. De Super vessel & Super vessel tsubo's
 5. Verbeterd 'sho-diagnose' systeem en behandeling.

Meer weten? Kijk op Tao sangha en shiatsu school in Noord-Amerika

Meester Ryokyu Endo demonstratie behandeling:

 

Kishindo: De weg van de Ki en het Hart - de grondslag van Tao shiatsu

De basis van Tao shiatsu is het 'Tao-hart'. De therapeut leert het Tao hart kennen door Kishindo. Dit is een spirituele weg om deze innerlijke houding in jezelf te laten groeien. Als Boeddhistische priester vertelt Ryokyu Endo sensei over het ontstaan van Kishindo. 'Kishindo is geboren vanuit het lichaamswerk om anderen de grote liefde van Boeddha (Het universum) met zijn majestueuze kracht van Ki te laten voelen'. In deze zin staat Kishindo open voor iedereen die spiritueel wil groeien. Kishindo bestaat uit verschillende delen: Ki-training, Ki-meditatie, Ki-communicatie, aiki-ho(revolution of Aiki do), heart work etc.
'Door Kishindo kan iedereen het Ki-lichaam gewaar worden, waar de meridianen stromen. De wereld van Ki is een cadeau van de Tao (het Universum) om je ware zelf te ontmoeten.'

Kishindo workshop in mei 2012 in Wijkwaard, Alkmaar Nederland:

Ki unification op de rug Buddha in Lotuss

Boeddhisme - de verbinding met het universum brengt geluk en kracht in het leven

Tao shiatsu is ontstaan uit een culturele fusie van drie beschavingen: als eerste het Taoïsme, de moeder van Ki en meridianen, als tweede de Japanse cultuur, die van Aikido, en als derde het Mahayana boeddhisme uit India, dat de weg introduceerde naar Verlichting door het verbeeldingsvermogen te trainen.
Om empathie zonder ego te kunnen beoefenen tijdens de behandeling, moeten we ons direct verbinden met deze bron waar de werkelijke genezingskracht uit voortvloeit. Hier gaat het niet alleen om het verbeteren van klachten van cliënten door behandeling, maar het ontdekken van de universele principes waarmee iedereen zijn diepste geluk kan vinden en een vreedzaam leven kan leiden.
Dit is de reden voor de studie van het Boeddhisme voor de spirituele groei in de opleiding tot Tao shiatsutherapeut. Maar deze visie willen we zoveel mogelijk delen met een ieder die de weg zoekt naar het ware geluk en vrede op onze aarde. Daar gaat Tao Sangha International over.
Er worden wekelijkse nembutsu sessie's (mantra zingen) georganiseerd.

Nembutsu is een eeuwenoude spirituele praktijk. Met het zingen van mantra's train je de ego-vrije houding door direct verbonden te zijn met de Boeddha, de universele liefde. Wij zingen 'Muzikale nembutsu' in drie stemmen, gecomponeerd door Meester Ryokyu Endo. Op woensdagavond om 19.00 uur nembutsu in de Rekere, in mijn praktijkruimte. Iedereen is van harte welkom om eens kennis te maken! Meer weten? Naar activiteiten in Nederland

MERIDIAN YOGA VIDEO 

1. Long en dikke darm meridiaan
2. Maag en Milt/Pancreas meridiaan
3. Hart en dunne darm meridiaan
4. Nier en blaas meridiaan
5. Kringloop (Pericardium) en Drievoudig verwarmer meridiaan
6. Lever en galblaas meridiaan
7. Gouverneur meridiaan
8.Conceptie meridiaan